Martijn B. Katan

Em. hoogleraar Voedingsleer
Vrije Universiteit Amsterdam

De geheel herziene versie 3.0 van Wat is nu Gezond is verschenen. Er is heel wat veranderd sinds ik acht jaar geleden de vorige versie schreef. De volgende onderwerpen zijn nieuw of gewijzigd:

Ontbijten Zink en malaria
Jodium in melk Alcohol en borstkanker
Kalktabletten (geschrapt) Alcohol en het hart
Vitamine D en ziektes HDL cholesterol
Melk en kanker Vleeswaren en darmkanker
JOGG Ijzer in gehakt
Thee en bloeddruk Nitraat in groenten
Lightdranken en zoetstoffen Biologisch vlees
Sulfiet en astma Vitamine B12
Bijvoeden van baby’s Advies vitamine D
Acne Maculadegeneratie
Visolie Vitamine C en nierstenen
Koffie en cafeïne Eiwit en spiervorming
Suikerpolymeren als vezel Sap, bier en overgewicht
Fritessaus Sorbitol en xylitol
Transvet. Claims voor gentech
Groenten, fruit en gewicht Logo’s gezonde voeding
Vruchtensap Etikettering
Fruit en kanker