Em. hoogleraar Voedingsleer
Vrije Universiteit Amsterdam
Brief van 46 medici en wetenschappers over schadelijke effecten scooters
De aarde wordt warmer en het weer wordt instabieler. U kunt daar iets tegen doen door minder vlees te eten.
Denise Waanders uit 5 VWO schreef een brief naar de NRC[1] over het Schoolontbijt. Lees hier haar brief gevolgd door het antwoord van Prof. Katan.
Brief VWO scholier over ijzer, melk en appelstroop + het antwoord van Prof. Katan
05-11-2012 Reactie op Nieuwsbrief Suikerstichting over de Drinkstudie
“Meerbrood™ is werelds puurste brood met een rijkdom aan algen.”[i] Dat klinkt als volksverlakkerij, maar dat is het niet. Meerbrood is brood met algen en met drastisch minder zout. Die algen smaken hartig, zodat het zoutarme brood niet te flauw wordt. Die hartige smaak heet umami. Het is ook de smaak van zongedroogde tomaten, oude kaas en Marmite. En van glutamaat. Het was gemakkelijker geweest om glutamaat toe te voegen en bovendien wordt het brood dan niet groen. Maar sommige mensen zijn bang voor glutamaat (MSG, E-621).[ii] Vandaar die algen.[iii]
[A clarification for readers unfamiliar with the Sugar Foundation (Suikerstichting): the Sugar Foundation has hired Dr Schaafsma to ask critical questions about our study.[i] The Sugar Foundation is funded and governed by Suiker Unie, a major manufacturer of beet sugar. The Sugar Foundation handles public relations with health professionals and the public on the topic of sugar and health.[ii]]
09-10-2012 Reply to Dr. Schaafsma's comments on the DRINK study
Vanaf zaterdag 28 februari schrijft Prof Martijn Katan elke 5 weken een column in de NRC, in de wetenschapsbijlage op pag. 2 en 3.
Martijn B. Katan is uitgeroepen tot de winnaar van de Senior Societal Impact Award 2008.